Blekens ytring er rettet mot Rita personlig, i stedet for mot de politiske partiene som mer eller mindre styrer byutviklingen. Men politikk er i dag personifisert; vel – det har den kanskje alltid vært, og det sørger politikerne selv for ikke bare å opprettholde, men også å dyrke og styrke, skriver Tor Langbach- 

Politikk er i dag personifisert

Politikerne kan personlig ta æren når noe går bra, og det husker de å gjøre. Problemet er at når noe ikke går bra, er det ganske uvanlig at de tar ansvaret.

Det er litt merkelig, dette. Kunstner Håkon Bleken ytrer seg kritisk om byutviklingen, og brått kaster hvite riddere seg over mannen med glefsende fjærpenner i harnisk over ytringens form. Ikke bare har han angrepet ordfører Rita personlig, men han ironiserer, er en utgammel grinebiter, forteller hva han betaler i skatt og gjør til og med narr av trøndersk! Her er syndene flerfoldige, og absolusjon synes uoppnåelig.