Marinen forvandles nå til Pstereos festivalområde. Vi er takknemlige for lånet, Trondheim!

Pstereo er en festival med visjon om å skape magiske festivaløyeblikk. De siste elleve årene har festivalen bygget seg opp til å bli en tredagers happening med enormt god stemning.

Stemningen skapes som resultat av festivalstemte folk som møter venner og kjente, og som klemmer og deler minner fra sommeren. Den er også et resultat av et stort kulturtilbud med i alt fire scener der 49 artister fra inn- og utland i år vil gi publikum et bredt musikktilbud av høy kvalitet, og en booking som vitner om teft for artister som er på vei opp mot stjernehimmelen og som gir musikalske overraskelser og ny favorittmusikk som mange ellers ikke ville ha oppdaget.

Les også Trygve Lundemos kommentar: Kultursommeren blir aldri god nok

Så mye som ni ulike barer med forskjellige tilbud og noe som kan minne om en mini-matfestival der lokalprodusert mat og drikke serveres. I tillegg gir hundrevis av frivillige som brenner for festivalen bidrag til stemningen i form av varme, kunnskap og service. Årelangt godt samarbeid med blant annet NTNUs arkitektstudenter har tryllet fram nye overraskelser hvert år, som publikum kan boltre seg i. Øldorado, kaianlegget i Nidelva der en kunne finne ro og se vannet sakte flyte forbi eller trappa som ble så bra at den fremdeles står på området, er noen av disse.

Marinen setter unike rammer for stemningen. Det kan ikke være mange festivaler som har et tilsvarende festivalområde som Marinen. Hvor ellers finnes en park, med gressbakker å slenge seg ned på og der Nidarosdomen, Kristiansten festning, hovedbygget på Gløshaugen, Samfundet og Nidelven utgjør kulissene? Et område som samtidig ligger i hjertet av byen og som er lett tilgjengelig med både buss, sykkel og til fots.

Ikke rart at vi i Pstereo er takknemlig for å ha tilgang til Marinen. I tillegg til et publikum som setter pris på området og på stemningen som skapes der, og dermed kommer tilbake år etter år, uttrykker også artistene som har besøkt festivalen at den er unik.

Opptatt av debatt? Les også: Vi kan ikke fortsette med at Trondheim sentrum skal bestå av lave trehus bare fordi det alltid har vært slik

Det svenske indierockbandet Bob Hund ble trollbundet og måtte ta en liten pause under sin konsert, fordi det ble for sterkt og vakkert da månen tittet opp bak festningen og skapte inntrykk som de bare måtte fordøye i stillhet noen sekund. DumDum Boys utbrøt at dette har vi ventet på i 200 år, da de fikk muligheten til å spille på Marinen første gang. De ble så forelsket i festivalen og opplevelsen at de like godt gikk inn som medeiere.

Backstage er stemningen nemlig også spesiell. Landskamper i bordtennis arrangeres bandene imellom, og flere artister kan ikke tro det er sant når de blir kjent med at elva gjennom byen har laks. Yelawolf fisket ivrig backstage før sin konsert. Stemningen som skapes mellom artistene, og mellom artistene og publikum, under festivalen førte til at Dizzee Rascal sendte hjem livvaktene sine kun fem minutter etter at han ankom Marinen.

Mer debatt: Vi som er rundt 90 synes det er utrygt. Ingen kan erstatte et menneske som kommer når vi trenger det

Det er altså mange grunner til at vi i Pstereo ønsker å takke for lånet av Marinen! Overfor våre nærmeste naboer takker vi ved å tilby rabatterte billetter og vi inviterte nylig til et eget informasjonsmøte i nabolaget. For å gi noe tilbake til byen inviterer vi årlig Trondheims befolkning til en gratis familiekonsert lørdag. I år vil Bare Egil og Aslags superpopulære barneshow fylle scenen fra kl. 12.00. Kanskje kan vi også si at vi gir noe tilbake ved å la stadig flere oppdage den flotte parken som Marinen er.

Selv kan jeg ikke komme på en bedre måte å markere de siste sommerdagene enn å rusle ned på Marinen like etter jobb torsdag ettermiddag, sitte på gresset og smile til kjente og glede meg over alt jeg skal oppleve de neste dagene.

Derfor, tusen takk for lånet Trondheim! Vi gjør vårt beste for å skape magiske festivaløyeblikk på Marinen også i år. Sammen er vi Pstereo!

heidi.fossland@gmail.com

(Heidi Fossland er styreleder i Pstereo)

Hør våre kommentatorer og gjest Per Olav Hopsø snakke om nytt Trøndelag, nytt Arbeiderparti og sommerferie

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

Hør vår debatt-podkast: - Man må kunne tåle karikaturer av profeten