Fellesstart: Tirsdag skrives nye studenter inn ved NTNU. Her fra immatrikuleringsseremonien i fjor.  Foto: Morten Antonsen

Fem grunner til at studietiden blir den beste tiden i livet

Denne uka starter tusenvis av unge studenttilværelsen i Trondheim. Om de ser ut som gladlakser på utsiden, koker bekymringene innvendig. Det er det sjelden grunn til.

Hvert år, i forbindelse med immatrikuleringen, publiserer Adresseavisen bilder av glade studenter: En stim av freshe, unge og ambisiøse framtidsoptimister inntar byen. De skal rette opp alle feilene fra i går, løse klimakrisen og kreftgåten. Skape arbeidsplasser. Sånne ting. De er unge og lovende, og gir oss (les: nedfallsfrukten) håp.

Den gang da: Sju studenter avbildet etter immatrikulering ved Norges Tekniske Høyskole (NTH), høsten 1959. Fra venstre mot høyre: Sissel Eide, Aagot Falkanger, Gunn Tengelsen, Kari Baardseth, Ellen Husebye, Margrethe Gjøsund og Randi Gjersvik. 
        
            (Foto: Schrøder/NTNU UB )

Den gang da: Sju studenter avbildet etter immatrikulering ved Norges Tekniske Høyskole (NTH), høsten 1959. Fra venstre mot høyre: Sissel Eide, Aagot Falkanger, Gunn Tengelsen, Kari Baardseth, Ellen Husebye, Margrethe Gjøsund og Randi Gjersvik.  Foto: Schrøder/NTNU UB