Etter at Olavsfestdagene i mange år har slitt med å få oppmerksomhet i riksmediene, fikk de denne uka kjærkommen hjelp.

De fikk hjelp av en mann fra Bergen som skrev en kommentar i Dagbladet. Arrangørene må sende ham en stor takk for glimrende markedsføring.

- Olavsfestdagene er en traust, forutsigbar og politisk korrekt festival, skrev bergenseren. Han heter Espen Selvik, er både komponist og dirigent og skriver om musikk i Dagbladet. Av og til skriver han også kommentarer om festivaler han ikke vet så mye om.

Ole Torp i NRKs Dagsnytt 18, bergenser han også, bet på agnet. Riksmediene følger bare med på hverandre. En uinformert kommentar var det som skulle til for at Olavsfestdagene kunne bryte gjennom lydmuren. Torp inviterte Selvik inn i studio, sammen med Olavsfestdagens direktør Petter Myhr.

For en lykke det må ha vært for festivalen. Selvik viste for hele Norge at han ikke visste så mye om festivalen han kritiserte. Myhr fikk uimotsagt fortelle lytterne at Olavsfestdagene verken er traust eller politisk korrekt. Han fikk ramse opp interessante artister som kommer, og han fikk pirrende spreke debattemaer.

Dagsnytt 18 er slett ikke et program som når ut til hele folket. Det er først og fremst de som noen kaller «eliten» som lytter. Men maksimal markedsføring overfor «eliten» er ikke å forakte.

For oss andre er moralen at det ikke er lurt å mene så mye om bøker du ikke lar lest, filmer du ikke har sett, eller om festivaler du bare så vidt har vært innom.

Les Petter Myhrs kronikk om Olavsfestdagene og mediene