Forhåpentligvis er vi snart der at vi kan snakke om ledere og ikke kvinnelige ledere. Her er tre ledere, Tove Moe Dyrhaug (RBK-sjef), Erna Solberg (statsminister) og Angela Merkel (tysk rikskansler).   Foto: Richard Sagen/Kristin Svorte/AFP

Mange kvinner må selv ta skylda for at de ikke kommer seg opp og fram

Er det teite mannfolk eller misunnelige medsøstre som gjør at kvinner ikke sjefer mer i arbeidslivet?

«Er det Kåre som er barnevakt i dag, da?», er spørsmålet som Hege Leirfall Ingebrigtsen har fått flest ganger. Som tidligere visepresident i Norges Fotballforbund (NFF) og styreleder i Bodø/Glimt har hun jobbet mye og vært mye på farten. I tillegg er hun kona til RBK-trener Kåre Ingebrigtsen (NB! Hun synes det er helt greit å omtales som «kona til Kåre»).

Hege Leirfall Ingebrigtsen (til venstre) har som leder i norsk toppfotball opplevd motstand fra menn. Men også andre kvinner og deg selv kan være hindre på veien til en lederposisjon, mener hun. I midten Berit Fossan, director accounting and tax i Boa Offshore og Silje Erstad, revisor og senior manager i PWC. 

Hege Leirfall Ingebrigtsen (til venstre) har som leder i norsk toppfotball opplevd motstand fra menn. Men også andre kvinner og deg selv kan være hindre på veien til en lederposisjon, mener hun. I midten Berit Fossan, director accounting and tax i Boa Offshore og Silje Erstad, revisor og senior manager i PWC. 

Par i fotball: Hege Leirfall Ingebrigtsen synes det er helt ålreit å omtales som «kona til Kåre», men hun brenner for mer enn kone- og mammarollen. Her er paret avbildet i forbindelse med cupfinalen i 2016.  
        
            (Foto: Glen Musk)

Par i fotball: Hege Leirfall Ingebrigtsen synes det er helt ålreit å omtales som «kona til Kåre», men hun brenner for mer enn kone- og mammarollen. Her er paret avbildet i forbindelse med cupfinalen i 2016.   Foto: Glen Musk