Forblåst: Jeg prøver å begrense shoppingen min – det har jo blitt så moderne. Det gikk forholdsvis bra, men når kofferten min ikke ankom ble det behov for nødvendighetsshopping, skriver Oddveig Storstad(t.v.) som var på venninnetur med Anne Karoline Simonsen og Tone Vassbotn til Reykjavik. 

Fort gjort å komme hjem med en litt for dyr skinnveske

Min mors CO₂-avtrykk var langt lavere enn mitt – hun hadde riktig adferd, mens jeg har riktige holdninger.

Som barn syntes jeg det var flaut at min mor hadde med handleposer hjemmefra når vi var i matbutikken. Trolig fordi det signaliserte sparsomhet. Det var imidlertid ikke bare min mor som var sparsom – hele min foreldregenerasjon var det. Aluminiumsfolie og fryseposer ble vasket og brukt om igjen. Nå skal det innrømmes at jeg selv har gjenbrukt brødposer i alle år. Eller innrømme blir litt feil ordvalg. I vår tid er det jo nærmest selvskryt. Plast er blitt umoderne i rekordfart og nå er flaut å ikke ha med handlenett i butikken. Nå signaliserer det ikke sparsomhet, men miljøbevissthet.