Fasteaksjonen: I over 50 år har alle landets konfirmanter samlet inn penger til Kirkens Nødhjelp sitt internasjonale arbeid i uka før påske. Det minste vi kan gjøre når de ringer på døra er å ta godt imot dem. Og gjerne med kontanter, skriver Signert-forfatteren. «Ja, vi elsker dette vannet», er overskrifta for årets aksjon.   Foto: Privat

Når ungdommer engasjerer seg

Alle som har vært i nærkontakt med ungdom vet at de er seg selv nærmest det aller meste av tiden. Men så har de også en vanvittig sterk rettferdighetssans.

Det mangler ikke på karakteristikker av den oppvoksende slekt; generasjon prestasjon, den navlebeskuende, kroppsfikserte, selvopptatte og nettfortapte generasjon. Og alle som har vært i nærkontakt med ungdommer vet at de er seg selv nærmest det aller meste av tiden. Men så har de også en vanvittig sterk rettferdighetssans.