Her er det internasjonale gjennombruddet for norske langrennskvinner; Grenoble i Frankrike i 1968. Det var Olympiske leker, langrenn, kvinner og 3 x 5 km. Stafetten ble vunnet av det norske laget. Her det norske damelaget i aksjon. Inger Aufles (bak) veksler og sender Babben Enger Damon ut på 2. etappe. Bak i bildet ses kvinnenes trener IngridWigernæs.   Foto: Bjørn Finstad / Aftenposten

En kvinne å se opp til

Mens norske skiløpere av begge kjønn plukket medaljer i OL, fylte Ingrid Wigernæs 90 år. Dagen ble så vidt omtalt i Aftenposten.

Wigernæs? Var ikke det hun med «jentut’n», spør du kanskje, hvis du i det hele tatt husker navnet. Jo da, Ingrid Wigernæs var langrennsløper og trener for de norske skikvinnene på slutten av 1960-tallet. Det var hun som trente laget som tok Norges første olympiske stafettgull for kvinner. Det skjedde i Grenoble i 1968, og var det internasjonale gjennombruddet for norske langrennskvinner.