Jeg sitter i sofaen. Frank Løke er sur. Jeg sitter fortsatt i sofaen. Frank Løke er fortsatt sur. Hvorfor vet jeg ikke helt. Men Frank Løke er altså sur.

Frank Løke er en ledertype. Han går foran i krigen. Det synes Frank Løke om seg selv. Jeg vet ikke helt hva jeg synes. Mira Craig er også sur.

Hun er sur fordi hun mener de andre er sure på henne, og da blir Erlend Elias veldig sur. Og Frank Løke surner enda mer. Nå er han sur fordi Mira Craig ikke liker havregrøten hans. Mira Craig synes den er for tykk. Mira Craig liker havregrøten sin tynnere. Komme her og komme her, liksom.

Jeg kjenner jeg får lyst til å utsette meg for en intellektuell prøvelse. Lese ferdig Marcel Prousts «På sporet av den tapte tid.» Kaste meg over Stefan Zweigs «Verden av i går.» Sivilisasjoner har gått under, også før oss. Slik kan man tenke, når man sitter i sofaen og ikke har annet å tenke på.

Jeg tenker litt på Petter Northug. Nå er det OL. Petter Northug er ikke med i OL. Det har jeg på en eller annen måte vagt registrert. Det er en hel del andre som er med i OL, men ikke Petter Northug. Det er mulig det er viktig.

Sophie Elise har bekreftet ryktene om at hun har operert rumpa si. Tenk det. Tenker jeg. Det er mulig at det også er viktig.

En av Kardashian-søstrene har fått barn. Hun er bare 20 år. Jeg tenker at det er jammen ganske tidlig å få barn. I tillegg har hun imponerende nok holdt det hemmelig.

Jeg sitter i sofaen og lurer litt på hvorfor jeg tenker på en av Kardashiansøstrene, jeg googler henne, og finner ut at hun heter Kylie Jenner. Hm.

Kvalifiserer det til å være en Kardashian? Jeg tror det gjør det, men er usikker. Jeg ringer min yngste datter som har bedre greie på slikt, og hun bekrefter at, jo, Kylie er en Kardashian. Jeg tenker at det var godt å få den saken ut av verden.

Jeg føler for en skogstur. Hogge litt ved. Sage ned en gran. Gjøre noe meningsfylt. Noe som synes. Noe som gir resultater. Men, nei. Det er for kaldt. Jeg kan bli forkjølet. Eller enda verre – jeg kan få lungebetennelse. En venn av meg fikk lungebetennelse og ble lagt inn på sykehus. Jeg tenker litt på ham. Før jeg tenker på andre ting.

Frank Løke er fortsatt sur. Hvorfor vet jeg ikke helt. Kan det være at noen nye har klaget på havregrøten? Kan det være noe med Erlend Elias? Men de er visst gode venner nå. De har ligget i dobbeltseng sammen. Jeg så det på forsiden av Se og Hør. Men Frank er visst ikke Erlend Elias sin type. Jaha. Da vet jeg det. Det var jo også en nyhet.

Jeg kjenner litt på trangen til å lese Theodor Adornos «Estetisk Teori.» Helst på tysk. «Ästhetische Theorie» høres, om mulig, enda mer ut som et intellektuelt beist. Men, nei. Jeg har prøvd meg på den norske utgaven. Den var seig nok. Jeg sprakk før oppløpssiden.

Danielle Herrington blir årets badedraktmodell i Sports Illustrated. Tenk det. Det er kanskje viktig. Tenker jeg. Jeg kjenner litt på om jeg er i form til Pierre Bourdieus «Distinksjonen.» Lese meg opp på den dekadente middelklassens kulturelle kapital og smak. Men jeg kjenner at det kunne blitt ubehagelig lesning.

Så, nei. Jeg sitter i sofaen og lurer litt på om Petter og Vendela fortsatt er sammen. Så lurer jeg litt på hvorfor jeg lurer på akkurat det. Men har det ikke vært fryktelig stille fra den kanten?

Jeg plukker Tom Kristensens klassiske undergangsroman «Hærverk» ut av bokhylla. Jeg leser diktet som innleder romanen: «Asiatisk i velde er angsten/Den er modnet med umodne år/Og jeg føler det daglig i hjertet/som om verdener daglig forgår/Men min angst må forløses i lengsel/Og i syner av redsel og nød/Jeg har lengtet mot skipskatastrofer/Og mot hærverk og plutselig død/Jeg har lengtet mot brennende byer/Og mot menneskeraser på flukt/Mot oppbrudd som rammet all verden/Og et jordskjelv som kalles Guds tukt.»

Det var jo noe av et dikt, tenker jeg. Litt mørkt, kanskje. Men. Og jeg tenker litt på om det er en tynn papirvegg mellom meningsløs tidtrøyte og intellektuelt havari. Ja, det tenker jeg på. Her jeg sitter i sofaen.

Hør våre kommentatorer og gjest Merethe Baustad Ranum snakke om monster, metoo, sex og politikk

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

orjangreiff@hotmail.com