Arrestert: Den palestinske jenta Ahed Tamimi er arrestert etter at hun sparket og slo israelske soldater. Ahed blir av mange omtalt som den nye Jeanne d`Arc. Med sin store blonde hårmanke og usvikelige tro på det hun står for, er det mange likhetstrekk med den franske frihetskjemperen, skriver Signert-forfatteren.  Foto: Foto: Mahmoud Illean, AP

Et symbol på motstandskraft

Kanskje er det på tide at palestinerne får en kvinne i førersetet, etter mange år med mistillit både innad og utad i det palestinske lederskap.

Jeg var akkurat og så filmen om Jan Baalsrud – «Den 12. mann». Det som forundret meg mest, var lokalbefolkningen sin vilje til å hjelpe ham, slik at han kom seg unna okkupasjonsmakten. De hadde alt å tape på det. Først og fremst livet. Allikevel gjorde de det. Underveis i filmen skjønte jeg at han var blitt et symbol. Han representerte motstandsviljen og folket på en måte som gikk langt utover hans egen person. Han representerte håpet. Hans kamp ble folkets kamp. Og han løftet opp den vanlige mann og kvinne som led under okkupasjonen. Derfor ble det også en plikt å hjelpe han.