Slik er det altså blitt i en moderne verden. Stadig flere av oss gidder ikke gå på butikken for å kjøpe brød, melk og hvitost lenger. Vi har folk til slikt. Jeg hører du roper «dekadanse», men jeg skrur heller opp lyden på tv-en og legger inn en ny bestilling på grove rundstykker levert på døra til klokka 06.00.

LES OGSÅ OM ANNEMONA GRANN SOM HAR VERDENS DYRESTE HUNDEKURV

Flere butikk-kjeder tilbyr nå netthandel av dagligvarer, og leverer varene på døra di for et lite tillegg. Brød og rundstykker henger på døra om morgenen sammen med Adresseavisen. Matkasser med potet, quinoa og økologisk kylling kan du få levert på trappa en gang i uka. Det skal liksom gi oss mer fritid, redde oss fra tidsklemma og frigjøre tid til dype samtaler, trening, fordypning i de russiske tsarenes arverekke og Trump-administrasjonens forhold til Putin og Russland.

Lettvint sa du? Jo da, jeg ser den. Jeg slipper å trippe bak handlehungrige pensjonister som bruker butikken som sosial arena, har all verdens tid og skal slavre om stort og smått mellom rosinpakker og hvetemel. Ikke trenger jeg å lete etter parkeringsplass, skrape is av frontruta eller snøre på meg storskoene for å labbe gjennom slaps og snø på vei til dagligvarene heller.

KJERSTI FIKSE NESS TAPER PÅ HJEMMEBANE

Vi surfer oss frem til kaviar og kaffe på nettet, mens vi klager over at det er dårlig utvalg på nærbutikken. Råtne gulrøtter kastes i søpla samtidig som vi venter på nye matkasser. Vi ligger på sofaen foran Netflixen fordi vi har frigjort en halvtime vi før brukte i køa bak hun som alltid skal prate om været, sjekke kassalappen nøye og betale med småmynter.

Det finnes mer morsomme ting å bruke fritiden på enn å plukke melkekartonger ut av kjølehyllene. Men det er neppe sikkert at tiden vi sparer går med til annet enn å stå i vinduet og vente på at bilen med varene skal dukke opp nedi veien. Og når nærbutikken stenger dørene for godt, sitter vi der med Ipaden. Alene og med kjøleskapet fullt av mat.

Harry Tiller skriver om hjem og design Foto: TERJE VISNES, ADRESSEAVISEN