Venstres Erling Moe besøker «OmAdressert» for å fortelle hvorfor han mener Venstre bør holde seg utenfor regjeringen. Sammen med Tone Sofie Aglen, Terje Eidsvåg og Harry Tiller oppsummeres siste ukes nyhetshendelser.   Foto: Espen Bakken

- Sjansen er 50/50 for at Venstre går inn i regjeringen

- I landsstyret i Venstre tipper jeg halvparten er for at vi skal gå inn i regjering og halvparten er mot.

Det sier Venstres Erling Moe foran helgas landsstyremøte i Venstre. Der skal partiet ta stiling til om de skal få inn i forhandlinger med  Høyre og Frp med tanke på å gå inn i regjeringen. «Rabulisten» Erling Moe har vært tydelig på at han mener Venstre bør holde seg utenfor.

- Jeg kjenner velgerne våre godt, jeg kjenner medlemmene og meg selv. Frp er et parti som står langt fra oss på sentrale spørsmål. Jeg mener vi står oss best på å ikke sitte i regjering sammen med Frp, sier Erling Moe.

Sammen med «OmAdresserts» faste panel, Tone Sofie Aglen, Terje Eidsvåg og Harry Tiller, diskuterer kommunalråden veien videre for Venstre foran det viktige landsstyremøtet denne helgen.

LES OGSÅ: Venstre forbereder regjeringsdeltakelse

Sykkelstriden

Også striden om den planlagte sykkelekspressveien mellom Tiller og Reppe som regjeringen vil bygge i Trondheim opptar panelet denne uka. Sykkelveien til 2,4 milliarder kroner er en del av en nasjonal sykkeplan for de største byene i Norge, og skal finansieres over statsbudsjettet. Lokale Ap-topper i Trondheim og Trøndelag mener pengene burde vært brukt andre steder.

Karpe Diem og Nobel

Bråket rundt Carl I. Hagen og Nobelkomiteen, og #metoo-skandalen i den svenske nobelakademiet har også preget nyhetsbildet denne uka, og er naturlig tema for «OmAdressert».

Karpe Diem-filmen «Adjø Montebello», som går på Trondheim kino frem til søndag, opptar kommentator Terje Eidsvåg. Han mener Karpe Diem er det norske bandet som best har tatt sin samtid på pulsen. Mens politisk redaktør Tone Sofie Aglen slår et slag for DDE. 

Du kan høre ukas episode via denne linken, eller ved å klikke på bildet nederst i saken.

Bruker du iTunes, så finner du podkasten via denne linken.
LES OGSÅ KOMMENTAREN: Venstre i regjering: Skal, skal ikke?

Erling Moe dro fra podkast-prat om blant annet Karpe Diem til Værnes for å fly til Venstres landsstyremøte. Der møtte han Magdie og Chirag fra Karpe Diem og benyttet anledningen til en selfie.  
    
      (Foto: Privat)

Erling Moe dro fra podkast-prat om blant annet Karpe Diem til Værnes for å fly til Venstres landsstyremøte. Der møtte han Magdie og Chirag fra Karpe Diem og benyttet anledningen til en selfie.   Foto: Privat