Samiske drakter ved Tråante 2017: Ungdommer som designer nye drakter og blanding av samisk og ordinære norske klær på gaten i Trondheim/Tråante. F.v. Inger Juhanne Eira, Merethe Kuhmunen, Erica Johansson, Ellen Berit Dalbakk, Olivia Östlund, Terje Israelsson, Niká Pittja og Katarina Kielatis. På bildene under f.v. Felicie Löfgren og Margerete Jonsson, Karita Benjaminsen og Camilla Olufsen, Marja Lisa Thomasson og Amanda Kernell. Lengst t.h. er Merethe Kuhmunen.  Foto: Morten Antonsen

Etter elleve år på NTNU kan jeg ingenting

Det er lett å føle seg som en fjott etter det samiske jubileumsåret. La oss endelig håpe det er noe mange går og kjenner på.

13 års skolegang, 11 års utdanning ved NTNU og mange år med graving i lokalhistorisk litteratur har ikke hjulpet en tøddel! Konfrontert med et samisk jubileumsår og ansvaret for et prosjekt om sørsamisk kulturarv, innså man fort at kunnskapsnivået ikke bare var beskjedent, men faktisk null!