Motmakt: «Erfaringen av å ta tilbake makta ved hjelp av ord, var berusende. Jeg følte meg så sterk! Sterk og uslåelig! Tenk at bare én setning kunne gjøre en så stor forskjell!» skriver Beate Lerdahl.   Foto: Michaelheim / Shutterstock / NTB scanpix

Vi må øve oss på å være frekke

Etter å ha levd som kvinne i over 50 år og «opplyst» feminist i hvert fall 30 av dem, tenkte jeg at jeg hadde kommet til det punktet der jeg ikke lenger ble overrasket over å høre historier om det motsatte kjønn som går over grensen i sitt syn på kvinnekroppen. Der tok jeg feil, gitt!

I kjølvannet av #metoo-kampanjen på sosiale medier, der kvinner som har opplevd utilbørlig seksuell oppmerksomhet fra menn «sto fram» med denne emneknaggen, er jeg stadig forundret over hvor mange vi er som har opplevd dette. Og at fenomenet eksisterer i beste velgående, etter tiår med likestilling og utdannelse og bevisstgjøring.