Varaordfører Hilde Opoku (MDG) og kommunalråd Ingrid Skjøtskift (H) mener det er på plass med en debatt om hvordan det politiske systemet i Trondheim kan bli mer åpent og inkluderende. Det er en viktig debatt som Arbeiderpartiet burde hilst velkommen, skriver kommentator Harry Tiller. 

La oss snakke om åpenhet

Arbeiderpartiet i Trondheim nekter å ta innover seg kritikken om manglende åpenhet og samarbeidsproblemer. Det hadde sett bedre ut om de tok debatten på alvor.

I et sommerstille rådhus har varaordfører Hilde Opoku (MDG) og opposisjonsleder Ingrid Skjøtskift (H) gjort sitt for å skape politisk røre. I en kronikk i Adresseavisen forrige uke skrev de om behovet for utlufting i et innestengt rådhus. «Sikrer vi innsyn i og åpenhet om den daglige maktutøvelsen? Har vi sett en utvikling der viktige diskusjoner og beslutninger er flyttet bak lukket dør på ordførerens kontor?» skriver de to.