Dumt: Rytteren Malin Berås synes det er dumt at hun ikke får ha reklame på rumpa når hun rir i Sverige. 

Fokus på rumpa

Er du interessert i sport og lettkledde damer?

Det tipper jeg du er, for nettavisene skriver nå så mye om denne kombinasjonen at den helt opplagt er populær. Nettavisene vet hele tiden, hele døgnet, hva leserne klikker på.

Hvis du er interessert i sport og lettkledde damer, kan det hende du har grunn til bekymring. Sterke krefter kjemper nå for at kvinnene skal bli mindre lettkledde.

Ett eksempel er rytteren Malin Berås. Nettavisene forteller at hun ikke får «ri med sin vanlige dress når hun konkurrerer i Åby i august. Svenskene vil ikke ha fokus på rumpa.» Saken dreier seg om at montérytterne pleier å ha reklame på bakenden. Det vil ikke svenskene ha noe av. Malin, som tidligere var utestengt fra travsporten fordi hun hadde en avtale med et internasjonalt spillselskap, synes det er dumt. Hun vil gjerne ha reklame på rumpa, slik hun har når hun rir i Norge.

Svenskene raser dessuten mot den tyske avisen Bild, som før fotball-EM rangerte de vakreste spillerne og viste bilder av dem i bikini. Nei, jeg vil ikke røpe hvem som «vant».

Rumper og bikinibilder ligger altså tynt an, og snart forsvinner kanskje også modellene fra seierspallen. En dansk sykkelsjef synes det er fint med vakre damer og sjampagne under premieutdelingen, men et kommende ritt i Spania blir helt uten lettkledde damer på pallen. Dansken mener norsk moral er årsaken til elendigheten.

Enda verre er det i golf. Kvinnelige golfspillere har nå fått nye regler for hvordan de kan kle seg. Dype utringninger og tights er ikke lov, og skjørtene skal være lange.

Der har vi fire saker om samme tema i løpet av et par dager. Spørsmålet er om dette viser en holdningsendring blant idrettslederne, eller om det bare er et utslag av agurktid.