Legevaktkø: Fra telefonsamtalen der jeg ba om legetime og til avtalt oppmøtetid gikk det nesten fire timer. Deretter fulgte ytterligere tre timer ulidelig venting på benkene i venterommet før han med feber, nå oppimot førti grader, endelig var inne hos legen. Flyet hjem var for lengst historie, skriver Signert- forfatteren.  Foto: Jens Petter Søraa

Når legevakta gjør deg sykere

Jeg er garantert ikke alene om å ha tilbrakt time etter time på venterommet hos legevakta. Er det virkelig nødvendig at øyeblikkelig-hjelp-mottaket vårt skal ha så lang ventetid?

Det er heldigvis ei stund siden sist jeg måtte oppsøke legevakta. Heldigvis, fordi erfaringene mine tidligere har vært de samme; et venterom fylt av trengende pasienter med febersyke øyne, med skader fra idretten eller fallulykker på glattisen. Slapp og med akutte vondter har vi tilbrakt time etter time i håp om snart å høre eget navn over høyttaleren, i lengsel etter hjelp og behandling.