Ulike: Så bra at noen er gode på planlegging, mens andre passer på at alle blir hørt og har det bra.   Foto: Illustrasjon: Engeness Martinsen(4,5 år)

Vi trenger dere alle

Du kjenner vel den positive fyren som elsker å le. Han du vil ha til bords i et selskap fordi han skaper god stemning. Men han er kanskje ikke best til å gjøre en kjedelig rutinesak på jobben.

Du vet han på jobben, som er så veldig kunnskapsrik og henger seg opp i alle detaljene? Han som alltid trenger tid til å tenke seg om før han kan gi deg et svar. Han som aldri kan få nok innsikt, og gjerne går over tallene en ekstra gang for å sikre seg at han har fått med seg alt. Han kommer i god tid til møter og alltid er forberedt. Han leser bruksanvisningen til vaskemaskinen, og kan glatt håndtere vaskeprogrammet «ullvugge». Det er den samme fyren som forbereder seg til foreldresamtaler, bruker excel-skjema til å logge treningsøktene sine og setter opp grafer for å visualisere progresjonen. Han skifter dekk på bilen en uke før han må, og har kontroll på alt verktøyet i garasjen. Han er reservert i sosiale sammenhenger og vil helst ikke klemmes. Kjenner du ham?