Carrie Fisher vokste opp i moras skygge, men døde i forgrunnen.

Dagen etter at Star Wars-stjernen Carrie Fisher(60) døde, døde hennes mor Hollywood-legenden Debbie Reynolds(84). Dermed har de lysende kvinneskikkelsene i to av de mest epokegjørende filmene sjekket ut på et vis som neppe hadde vært til å tro, hadde det skjedd på film.

I dag vet nok flest hvem Carrie Fisher var av de to. Fordi Fisher fra «Star Wars» (1977) spilte i noen av de største amerikanske filmene, mens Reynolds spilte i en av de aller beste, «Singin' In The Rain» (1952).

Sammen: Debbie Reynolds(t.h) sammen med Carrie Fisher da mora fikk plass på Hollywood Walk of Fame.

Fisher vokste opp i skyggen av mora. Hun skildret forholdet mellom dem tragikomisk og nådeløst i den selvbiografiske romanen «Postcards from the Edge» som i 1990 ble til en svært god film, med Meryl Streep og Shirley MacLaine som mor og datter.

Filmen starter med at datteren tar en overdose piller og kokain. Når mora besøker henne på rehab, ber de andre pasientene om autografen – til mora. «I vår familie dør kvinnene unge, jeg vil du skal forberede deg på min død», sier mora. «Hvordan endte vi opp med å snakke om din død»? repliserer Carrie Fisher, i Meryl Streeps skikkelse.

Det er rart å se filmen etter at mor og datter har gått bort. Særlig den flotte avslutningsscenen hvor datteren synger «I'm checkin' out» på filmsettet til en musikal, mens mora står i kulissene og ser beveget på. Takk for alt, begge to.