Finnes det noe mer irriterende enn slike som vet hva de snakker om? Vi i Folkepartiet Folk Flest slåss for alle dere som ikke har peiling.

En gang var medisinske inngrep noe vanlige folk kunne ordne selv. Blodigler fantes det rikelig av i nærmeste myr. Krevdes det mer intensiv behandling, var det alltid mulig å mane feberen ned, eller drysse litt rødkløver over verken. Men hvordan er det blitt?

Sykehusene er fulle av bedrevitere. Andre skal liksom fortelle hva som feiler deg. I dag er det ingen som har respekt for folks evne til selv å stille diagnosen. Legene sitter der med de fancy maskinene sine og tror de er noe. Hvem har funnet på at en magnettomograf er bedre til å avgjøre om det er aterosklerose i koronararteriene enn vanlig sunt folkevett?

Antakelig er det Arbeiderpartiet, men det skal vi komme tilbake til.

Og se det grepet nevrokirurgeliten har skaffet seg om hjerneoperasjoner, bare fordi de kan styre en nevronavigator. Som om ikke folk flest kunne ryddet litt mellom frontallappen og pannelappen, eller fjernet et kavernøst hemangiom om de fikk prøve seg. Men nei. Elitene styrer alt, mens folket strever med å finne en omvei forbi bomstasjonene.

Verst av alle er feministeliten. Der har du en gjeng. Hva har de noen gang gjort for folk flest? Ja da, ja da, vi vet at de kjempet fram stemmerett for kvinner, ga kvinner mulighet til å ha egen bankkonto, sikret kvinners rett til å bestemme over egen kropp, gjorde det mulig selv for statsråder å ta fødselspermisjon, reduserte lønnsdiskrimineringen, kjempet gjennom full barnehagedekning og sprengte glasstaket i alt fra bispekollegiet til bedriftsstyrene. Men bortsett fra det

ES OGSÅ: Slik vil Trump forandre USA

Vi i Folkepartiet Folk Flest (FFF) har sett oss så inderlig lei på elitenes herjinger at vi har vedtatt å avskaffe dem. Heretter blir det flat struktur over hele linja. Ja, ikke helt flat akkurat.

Blant folk flest er det selvsagt noen som er mer folkelige enn andre. De har vi valgt inn i sentralstyret. For å vise at vi setter pris på at de ofrer seg, har vi gitt dem en skikkelig lønn og noen helt nødvendige frynsegoder. Ja, og så har vi latt dem få bestemme over veiene, jernbanen, statsbudsjettet, politiet, fengslene, fiskeriene, landbruket, oljeindustrien, barna og innvandrerne. Alt dette har vi tatt på oss utelukkende for å hindre at eliten får styre.

Inspirasjonen har vi hentet fra USA (nå ble dere nok skikkelig overrasket, men vi har vært der borte i flere måneder, faktisk). Know Nothing-partiet stilte til valg i 1850-årene på et fabelaktig program: «Begrensning av immigrasjon. Bare amerikanskfødte kan ha politiske verv. 21 års ventetid på statsborgerskap. Bare protestanter kan være lærere. Daglig bibellesning i offentlig skole. Begrensning i alkoholsalget».

Det siste punktet var kanskje litt uheldig, og burde nok vært erstattet av et krav om daglig inntak av svinekjøtt og kulturelt forankret flatfyll hver helg. Men ellers er Know Nothingbevegelsen et perfekt forbilde. Flere av stortingsrepresentantene våre har vært medlemmer i årevis. Denne uken arbeider vi i FFF med å få forbudt meningseliten. Den er utrolig irriterende.

Meningseliten er lett å kjenne igjen. Det er alle som skriver i avisen eller snakker i radio og fjernsyn og er uenige med oss. De andre, de som støtter oss, er Folkets Røst; Olav Thon, Stein Erik Hagen, Øystein Spetalen, jordnære karer.

Meningseliten sitter der med alle bøkene og utredningene og statistikkene sine og tror at vi lar oss forvirre av fakta. Vi som har hundre tusen likes og egen blogg? Hva skal vi med fakta?

Klimaeliten er jo helt vill. Alle vet at de er betalt av den enorme industrien som produserer økologiske egg og filttøfler. Skulle vi hørt på dem vil Lofoten og Vesterålen fortsatt ligge der til ingen nytte de ni månedene i året turistene drar andre steder. Og disse påstandene om at utslipp har noe med den globale oppvarmingen å gjøre? Det er solen, sier vi. Bare solen. Hvor er det varmest av Troms og Torrevieja? Hvor er det mest sol? Case closed, som vi know nothing-folk som har vært fire måneder i USA, pleier å si.

Noen vil kanskje påstå at det finnes eliter på alle livets områder. At hundeutstillinger ofte blir dominert av en liten pekingeser- eller flatcoat retriever-elite, slik at vanlige folk (eller hunder) må nøye seg med den triste trøstepremien «Best i Motsatt Kjønn». Men tenk over det. Kan vi ikke lære nettopp av hundefolket at feministeliten tar feil? Mange kvinner har fortalt oss at det holder for dem å være best i motsatt kjønn. Mødrene deres var hjemme til ungene var 37 og sydde sine egne skaut. Det var en deilig tid. Make Sunnmøre Greit Again.

Hva med landbrukseliten, spør noen. Bøndene på Jæren med de digre løsdriftsfjøsene og de enorme kyllingfabrikkene, er ikke de bevis på at de beste alltid vil vinne på alle områder? Tvert imot. Det er som kjent de dummeste bøndene som får de største potetene. Og de er medlemmer hos oss.

Myten om at elitene er de som vet best, er noe Arbeiderpartiet har funnet på. De er ekstremt redde for at folket, de 10–15 prosentene som stemmer på oss, skal overta makten. De vet at vi er et avløpsrør for det som rumler i folkets indre.

Og kom nå ikke trekkende med Hadia Tajik. Hun kommer fra elitemiljøet blant kolonialbutikkene i Bjørheimsbygd. Hva vet hun om vanlige folks hverdag? Fra statsrådslimousinene våre har vi flere ganger sett at Norge ser helt annerledes ut enn der hun kommer fra. På strekningen mellom Slottet og First House for eksempel. Folkets vei.

Følg på twitter.com/svelle