En kvinne blir ikke mer fri av å forby henne å ha på seg et spesifikt plagg.

I desember 2015 publiserte Adresseavisen en reportasje om konfliktrådet i Sør-Trøndelag, som har meglet i 42 saker fordelt på 36 innvandrerfamilier.

I reportasjen kan man lese 16 triste historier om hvordan barn og unge med minoritetsbakgrunn utsettes for vold og trusler av sine nære i et forsøk på å kontrollere dem.

Siden desember i fjor har nå mange kvinner rundt om i landet, med minoritetsbakgrunn, satt ned foten for å få en stopp på ukulturen.

Fikk du med deg Terje Eidsvågs kommentar om politiets håndhevelse av nye bekledningsregler mot en kvinne på strand i Nice?

Minoritetskvinner kaster lys over andre minoritetskvinner som utsettes for sosial kontroll, eller en annen form for undertrykkelse, til å ta et oppgjør og kjempe for sin frihet til å være selvstendige individer.

Det er ingen hemmelighet at det må settes inn tiltak i enkelte innvandrermiljøer for å få slutt på skam, æresrelatert vold, sosial kontroll og vold i nære relasjoner.

Det er situasjoner ingen skal akseptere å finne seg i.

Dessverre er det ikke lett å si ifra, da de det ønskes beskyttelse imot, kan være foreldre, en ektemann eller en bror. Men jo flere jenter som snakker om det, desto flere jenter vil tørre å be om hjelp.

Få med deg denne gladhistorien: Det gjør meg utrolig glad å se hvor godt gutten jeg møtte ved treningsfeltet på Lade har lyktes

Kvinnerettighetene svært mange muslimske kvinner fronter og er meget opptatt av, er å kjempe for grunnleggende rettigheter, likeverd for alle og for ei bedre framtid til flere tusen jenter. Både for dem som vokser opp nå og kommende generasjoner.

Slik at de også kan mestre, ta plass og ansvar for å skape et sterkt, felles Norge. Denne kampen er en viktig bidragsyter for samfunnet og for å integrere minoritetsspråklige på en effektiv måte.

Denne kampen har for mange ikke vært lett, det er mørke krefter som vil at man skal tie og være lydig. Mange har fått trusler, noen blir utstøtt osv.

Og det er i utgangspunktet det som kan gjøre det vanskelig for dem med minoritetsbakgrunn å ytre seg offentlig, jenter er i særstilling. De får hat fra «sine egne» og blir stemplet som skamløs.

Jenter med minoritetsbakgrunn fra Midtøsten er svært forskjellige. Vi er kristen, jødisk, liberal, moderat, ikke-troende og mye mer. Mange av oss er muslimer og bruker hodeslør samtidig som mange av oss ikke gjør det.

Du må få med deg videoen med den heftige debatten om byutvikling i baksetet på en liten bil

Jenter som lever under sosial kontroll er forskjellige, det samme er jentene som ikke har opplevd det og dem som kjemper for kvinnerettigheter blant dem.

Det er tusenvis av muslimske kvinner der ute ikledd hijab som kjemper for kvinnerettigheter og står fremst i rekka mot denne ukulturen.

Og i stedet for å rose og applaudere den positive utviklingen med at muslimske kvinner endelig tar et oppgjør med den uretten de utsettes for, så vil samtlige norske politikere forby muslimske kvinner å ikle seg burkini. Fordi det er kvinneundertrykkende. Det må være det dummeste jeg har hørt.

Les også kronikken om den middelmådige samtidsarkitekturen i Trondheim

En kvinne blir ikke mer fri av å forby henne å ha på seg et spesifikt plagg.

Det eneste de fjerner da, er muligheten for kvinner som faktisk bruker burkini til å bade på offentlige badeplasser. Dessuten vil en undertrykt kvinne mest sannsynlig ikke få lovt til å bade på et offentlig sted til å begynne med.

Hvis en kvinne er undertrykt og tvunget til å bruke hijab, så er den hennes minste bekymring, når hun må være en nikkedokke til en voldelig mann hun ikke klarer å komme seg vekk fra.

Så hvis folk bryr seg så mye om undertrykte kvinner og kvinnerettigheter, hva med å støtte minoritetskvinnen med hijab som faktisk kan hjelpe dem som er undertrykte.

PODCAST: Hør våre kommentatorer snakke om mediekrise, burkini og Norges svar på Donald Trump

Les flere debattinnlegg på adressa.no/meninger

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.