Utbygging av Overvik: Skogholtet Chamonix som ligger på Jakobsli i Trondheim, blir berørt av boligutbygg ingen i området.  Foto: Richard Sagen

Frykter ny vei ødelegger skogsområdet Chamonix på Jakobsli

Kjære politikere, hva er det dere holder på med? Jeg bor på Jakobsli og jobber ved Presthus gård barnehage og vi har nå fått høre at dere planlegger å legge en vei rett over jordene ovenfor barnehagen, slik at våre fantastiske flotte turmuligheter opp til Chamonix nå blir ødelagt av trafikk!

Vi og mange andre barnehager, skoler og ikke minst vi som bor i området bruker Chamonix hele året rundt; her møter vi på rådyr, ekorn, masse fugler og et yrende dyreliv som nå kommer til å bli ekstremt påvirket av at dere skal bygge en vei rett ved skogkanten. Fuglekvitringen kommer til å stilne, for fuglene kommer ikke til å være der når bilene og bussene kommer for nære.

LES OGSÅ OM PROTESTENE MOT Å GJERDE INN DYRBORGSKOGEN: Riv gjerdeneVi med småbarn bruker å plukker brennesle og skvallerkål for å lage suppe til alle i barnehagen, men det kan vi jo ikke gjøre mer pga. forurensing. Og skal vi nå måtte krysse en vei for å komme oss opp til skogen, vi som kun har noen få hundre meter å gå før vi når toppen av Chamonix?

Dere sier i planene deres at Presthusveien er for bratt for busser, derfor skal dere lage en «miljøgate» mellom Kockhaugvegen og Jonsvannsvegen. Dere kan kalle det hva dere vil, det er fortsatt en vei der det kommer til å bli ekstremt mye trafikk til de minimum 2400 boligene som skal bygges i området.

LES OGSÅ: Hallen på Øya blir 28 meterDet skal også bygges minimum to 8-avdelingsbarnehager (hvorfor så store barnehager?) i dette området, men hva med å ta vare på barnehagen som allerede er der, nemlig Presthus gård barnehage? Skal dere kvele oss i støy og eksos ved å omringe oss med vei?

Dette forslaget er nå ute på høring, så til alle dere som bryr dere om Chamonix og våre dyrebare grøntområder: Klag til kommunen, dette er fortsatt ikke vedtatt!