Utvalget delte seg: PFU-medlem Eva Sannum stemte for å dømme Aftenposten for brudd på god presseskikk. Redaktørene stemte imot.  Foto: Jarl Fr. Erichsen

Dårlig merking av redaktørene

Norske redaktører er altfor dårlig merket. Uoppmerksomme lesere kan lett få inntrykk av at de kjemper for pressens troverdighet. Slik er det jo ikke.

«Det er ikke for å være kjip, men for å beskytte journalistikken. Det er derfor vi sitter her», sa Eva Sannum under møtet i Pressens Faglige Utvalg sist tirsdag. Hun hadde nettopp gått inn for å felle Aftenposten for brudd på god presseskikk. Eva Sannum representerer allmennheten i utvalget. Tre av de sju medlemmene gjør det, mens journalistene og redaktørene har to representanter hver. Alle er der for å beskytte journalistikken, men to av utvalgets medlemmer synes økonomien er viktigere.