Streikebryteri er ikke straffbart, men blir moralsk fordømt som de verste forbrytelser.

Streikebryteri? Fellesforbundet blokkerte før helgen inngangene til Radisson Blu Scandinavia Hotel i Oslo. Ifølge de streikende hotell- og restarantarbeiderne foregår det streikebryteri på hotellet. Det ble amper stemning da gjester prøvde å komme seg inn. Ofte er det svært vanskelig å fastslå om arbeid under en streik er streikebryteri eller ikke. Foto: Torstein Bøe, NTB scanpix

Hver eneste gang det er en lovlig lønnskonflikt, blir det reist påstander om streikebryteri. Så også nå under hotell- og restaurantstreiken. Som regel blir det med en verbal konfrontasjon i lønnskampens hete. Det er svært sjelden at ordensmakten må tilkalles.

Da et hotell i Oslo gjenåpnet etter å ha vært stengt fra streikens start, måtte politiet tilkalles for å roe gemyttene. Også i Bergen og Namsos har det vært satt frem påstander om streikebryteri under hotellstreiken, mens det i Trondheim bare er blitt ymtet frempå om det knyttet til at Nova Hotell tok imot et konfirmasjonsselskap. Ironisk nok eies dette hotellet av arbeiderbevegelsen selv.

LES OGSÅ: Namsos: Har rapportert om streikebryteri

Den mest kjente voldelige konflikten om streikebryteri i Norge ligger heldigvis langt tilbake i tid. I det såkalte Menstadslaget i Telemark i 1931 kom det til et kortvarig, men voldsomt, oppgjør mellom 100 politifolk og 2000 streikende arbeidere. Noen uker tidligere ble fem streikende skutt og drept av svenske soldater i Ådalen i Västernorrland. Både i Menstad og Ådalen ble volden utløst av at politi og militære ble satt til å beskytte kontraktsarbeidere som overtok arbeidet fra streikende arbeidere. Det eneste kjente drapet knyttet til en arbeidskonflikt her i landet var da sekretæren i Møllearbeidernes Forening, Marius Folstad, ble skutt og drept av en streikebryter ved Piene Mølle i Buvika i 1913.

LES OGSÅ: Blir beskyldt for løgn og streikebryteri

Selv om konfrontasjon og konflikt er erstattet av samarbeid og forhandlinger, er sporene fra Menstad, Buvika og Ådalen fortsatt synlige i dagens arbeidsliv. Hovedavtaler gir rett til å nekte å arbeide sammen med folk som har vært streikebrytere. Selv om regelen ikke er i praktisk bruk i dag, gir den likevel uttrykk for at det hviler en sterk moralsk fordømmelse av streikebryteri. Så sent som i 2014 ga domstolene erstatning til ansatte i Widerøe som hadde blitt ærekrenket, sjikanert og hengt ut som streikebrytere.

LES OGSÅ: Fakta om politisk streik, sympatisører, storstreik og streikebryteri

Hva er streikebryteri? Poenget med en lovlig arbeidskonflikt er å teste hvem som er sterkest av arbeidsgivere eller arbeidstagere. Hvem holder ut lengst, hvem tåler mest økonomisk smerte? Arbeidsoppgaver som er rammet av streik eller lockout skal derfor ikke utføres. En arbeidstager som ikke er i streik, har både rett og plikt til å utføre den jobben vedkommende gjør til daglig; de samme arbeidsoppgaver, på samme arbeidssted og i henhold til gjeldende vaktplan. De arbeidsoppgavene som til daglig utføres av en som er i streik, kan ikke overføres til andre.

Mellom de enkle ytterpunktene, er det et stort og grått landskap der det må vurderes helt konkret om det er streikebryteri eller ikke. Det er flere ting som kan gjøre vurderingen vanskelig. Ett av forholdene er der arbeidstagere i flere bedrifter helt eller delvis utfører de samme oppgavene og bare noen av dem er i streik. Det oppstår også grensetilfeller når noen i samme bedrift er i streik og andre ikke. Det er situasjonen i hotell- og restaurantstreiken, der det er lav organisasjonsgrad.

Hvis medarbeidere som ikke er i streik, får ny vaktplan og nytt fysisk arbeidssted midt under en streik, kan det være tegn på streikebryteri. Det samme gjelder innleie av ekstra bemanning, men det blir vanskeligere å vurdere hvis virksomheten også til vanlig bruker korttidsansatte. Det kan derfor ikke uten videre settes likhetstegn mellom innleie og streikebryteri.

Lederes arbeidsoppgaver under streik er et tilbakevendende streikebryter-problem. Toppsjefen i en bedrift kan utføre alle oppgaver, mens en avdelingsleder bare kan utføre oppgaver som ligger til hennes avdeling. Det vil for eksempel si at kjøkkensjefen ved et streikerammet hotell ikke kan settes inn som resepsjonsmedarbeider.

LES OGSÅ: Hovedorganisasjonen Virke om hvem som kan arbeide under en streik

Pedofil eller streikebryter? Mens en domstol avgjør om noen er seksualforbryter, er det ofte mer eller mindre begrunnede påstander som avgjør om noen må leve med beskyldninger om å undergrave de streikendes soleklare rett.

Det kan noen ganger være god grunn til å sitte på ordene man har lyst til å rope ut.