– Trondheim er spesielt for meg fordi det er det første stedet jeg bodde alene. Her opplevde jeg mye for første gang. Min første eksamen, første gangen uten mamma og den første smaken av studentlivet. Det er mye nostalgi i denne byen, forteller Halstensen som tidligere studerte bachelor i musikkteknologi ved NTNU.

På lørdag er Halstensen tilbake i Trondheim. Bendik skal spille intimkonsert på Skuret. Det gleder vokalist og tidligere trondheimsstudent, Silje Halstensen seg veldig til.

– Det er ganske travelt for tiden. Jeg holder mye på med låtskriving og lager ny musikk. Vi har vært på festspillene i Harstad for å fremføre noen av de nye låtene, noe som var utrolig nervepirrende. Det gikk overraskende bra altså, men det skal bli godt å ta fram de gamle, trygge låtene igjen.

Marit Larsen var også på Skuret

Blir ikke opera

På grunn av jobbingen med ny musikk, blir det lite konserter på bandet. Halstensen forteller at hun prøver å fornye seg med musikken som kommer til høsten, uten at det blir noen voldsomme endringer i sikte.

– Jeg har med vilje tatt meg god tid for jeg har lyst til å lage noe annerledes og bra. Noe opera blir det ikke, men forandring blir det nok. Når høsten setter i gang så håper jeg at vi skal være klare med ny musikk.

Siste gang Bendik var i Trondheim var på Pstereo i fjor. Der har hun en av de beste konsertminnene sine fra.

– Gitaristen i bandet hadde bursdag. Han fikk bursdagssang og fikk feire på scenen. I tillegg til at det var utrolig artig å spille og fantastisk stemning. Også føler jeg meg ganske avslappet på festivalkonserter, spesielt når vi får spille låter vi kan, påpeker Halstensen.

Gira og sultne

På Skuret blir opplevelsen litt annerledes enn på de store festivalene. Noe vokalisten ikke har noe imot.

–  Når man spiller på små, intime steder er man automatisk mer til stede og vi kan hilse på publikummerne. De blir på en måte en del av konserten.

Halstensen forteller at det hadde vært artig om bandet hadde slått gjennom i Europa, men hun kommer nok aldri til å skrive på engelsk. Her kan du lese mer om norske artister

– Det har jo skjedd før, at norske band har slått gjennom internasjonalt, men nå har vi store ambisjoner i Norge. Vi har også spilt i Øst-Europa, men vi får se hva fremtiden bringer.

Akkurat nå gleder hun seg mest til intimkonserten på Skuret.

– Vi spiller så få konserter, så når vi første gjør det så er vi veldig gira og sultne. Jeg er sikker på at det blir fet stemning på Skuret.

Les mer om revyfestivalen

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter