«Velkommen Heim» står det på fargerike vimpler foran inngangen til festivalen. I Hasselvika bor det 400 mennesker, denne helga mer enn fordobles innbyggertallet. Dette er første gang festivalen arrangeres, og festivalsjef Eirik Brevik sier han er nervøs, på grensen til kvalm, minutter før festivalgjengerne begynner å ankomme.

– Vi var nok litt vel ambisiøse

Ideen til å arrangere festival i egen hage fikk Brevik da søsteren hans giftet seg på gården for et par år siden. Alle som er med å arrangere festivalen er i 20-årene, og det er første gang noen av dem er med på å lage festival fra bunnen av.

Velkommen Heim: Dette er det første året festivalen i Hasselvika arrangeres. Foto: Helene Mariussen

– I bryllupet til søsteren min var det masse folk, musikk og det var utrolig fint vær, akkurat som i dag. Det var da jeg fikk ideen, sier Brevik.

– Vi var nok litt vel ambisiøse i fjort høst da vi ville selge 1500 billetter, med tanke på at vi er en liten festival, vi hadde planer om å ta over verden, flirer Brevik.

Festivalsjefen sier at han og resten av gjengen bak Heim har lært helt utrolig den tiden de har jobbet med festivalen.

– Vi har jobbet med festivalen i omtrent ett år, og vi har lært helt utrolig mye. På en måte skulle jeg ønske vi kunne begynt fra start, begynne helt på nytt, med den kunnskapen vi sitter på nå. Læringskurven har vært enormt bratt. De to siste månedene har vi lært alt vi skulle ønske vi visste før vi startet, sier han.

Småkvalm festivalsjef

Brevik er likevel utrolig stolt og fornøyd med hvordan festivalen har blitt. Nesten alt ser ut som det gjorde på plantegningene, forteller han. Likevel er det lett å bli nervøs før man slipper hundrevis av festglade unge voksne inn på egen eiendom.

Festivalgjengere: Klokken 17 torsdag ettermiddag åpnet Heim festival dørene. Foto: Helene Mariussen

Midt i intervjuet med Adresseavisen kommer en av de frivillige bort til Brevik og spør om klarsignal til å åpne campingområdet. Det kommer gledesrop fra sambandet da det annonseres at Heim offisielt er åpnet.

– Jeg er utrolig glad, litt målløs og veldig nervøs, skjelven nesten. Og kvalm, sier Brevik med et halvsmil.

Skeptiske fastboende

En av de frivillige, Sol Angelica Småvik, sier hun ble med fordi hun ville stille opp for bygda og for festivalen.

– Da Eirik kom med forslaget om festival, tenkte jeg det hørtes utrolig artig ut. Jeg trodde vel egentlig ikke det var mulig å gjennomføre, det har jo aldri skjedd noe lignende her før, men nå er det folk her fra over alt, det er moro, sier Småvik.

Frivillig: Sol Angelica Småvik er selv fra Hasselvika, og ble frivillig fordi hun ville støtte opp om hjembygda si. Foto: Helene Mariussen

Småvik er fra Hasselvika, og sier at noen av de lokale har vært skeptiske til Heim.

– Det har vært enkelte som har vært negative til festivalen, det synes jeg er veldig synd, men folk er gjerne skeptiske til nye ting. Det var også en av grunnene til at jeg ville bli med som frivillig, forteller Småvik.

– Ikke møtt på noe negativitet

Festivalsjef Eirik Brevik sier at det antagelig var litt fremmedfrykt inne i bildet, da de først introduserte innbyggerne i Hasselvika for Heim.

– Det var ikke mange, men noen som ikke var helt fornøyde. Vi gikk kanskje litt hardt ut helt i starten, men da vi fikk fortalt hva som skulle skje og hva konseptet bak Heim var, roet det seg. Jeg har også forståelse for at festivalen er noe ukjent for dem som bor her, men jeg har ikke møtt på noe negativitet, sier Brevik.

De to neste dagene skal festivalsjefen sørge for at alt går etter planen, det blir to hektiske døgn, sier han.

– Det blir to sene kvelder nå, det er mye å holde styr på, men jeg er utrolig fornøyd med hvordan alt endte opp med å bli, avslutter han.