Ørjan Greiff Johnsen Foto: Privat

Ja, slik kan man spørre. Nå er det ikke slik at jeg lurer, men dette kunne vært en tenkt artikkel i eksempelvis Dagbladet. Eller kanskje ikke, men det skal vi komme tilbake til. Spørsmålet er ikke helt tatt ut av det blå, Dagbladet hadde 19 juni en artikkel der de avslørte hvilke peniser kvinner liker. Nå har jeg ikke Dagbladet pluss abonnement, så jeg aner ikke om den skal være kort eller lang, tykk eller tynn, eller en kombinasjon. Avisen hadde uansett gått grundig til verks, åtte kvinner hadde vurdert forskjellige peniser og rangert de fra en til fem. Empiri, altså. Men mitt lille poeng i denne sammenheng er at det ville – uansett hva Dagbladet måtte hevde – vært vanskelig å kjøre en artikkel om hva som er menns favorittvagina, med et ratingsystem – trang eller vid, dyp eller grunn, og hvordan liker du kjønnsleppene? Små eller store? Tykke eller tynne? Hvis dette hadde vært et hovedoppslag ville Kvinnegruppa Ottar og sinte feminister mobilisert til full uttrykning. Og vel så det.

Faktum er at kvinners seksualitet kan skrives om, den framstilles som frigjort, selvstendig, noe å være stolt av. Menns seksualitet er lummer, truende, for de mørke bakgater. Stripping er fy fy. Men Chippendales? Altså stripping for kvinner? Helt innenfor. De har sågar vært i Olavshallen, hvor de av byens kvinner med sansen for slikt kan ha Cava-vorspiel før de hygger seg med litt veltrente, oljesmurte mannekropper. Det skulle tatt seg ut hvis noen lettkledde damer fra California hadde ankommet byen for å forlyste byens menn med det samme i Olavshallen. Seksuelle hjelpemidler for kvinner er helt innenfor, det kan snakkes høyt om, jentene kan ha dildohomeparties uten at så mange løfter på øyebrynene. Seksuelle hjelpemidler for menn? Vis meg den mannen som med stolthet står fram og sier at han hygger seg litt med fleshlighten sin om kvelden. Filmer med seksuelt innhold rettet mot kvinner er god underholdning. Jentene kan trygt dra på premieren til «50 Shades of Grey» uten at det vekker oppsikt. Tenk deg en film om seksuell underkastelse og dominans rettet mot et mannlig publikum? Tror ikke det, nei.

Så kan man spørre seg hvorfor det har blitt slik. Er det fordi kvinner snakker mer åpent med hverandre om seksualitet? Det er nok en forklaring. Kvinnefrigjøringen, som har hatt mye bra ved seg, spiller også en rolle. Men uansett hvordan man vrir og vender på det retter feministene skytset mot patriarkatet. Det er menn som er skyld i all elendighet. Hvis feministene diskuterer stripping er det kun fokus på at det er undertrykkelse av kvinner i sårbare sitasjoner. Det er menn som undertrykker. Det er en umulig tanke at noen kan gjøre dette helt frivillig uten å være undertrykt. Det kan ikke en gang diskuteres. Det er menn som skal slutte å gå på strippeklubb. Ikke kvinner som skal slutte å strippe. Det er en kjennsgjerning at svært mange unge kvinner utsettes for kroppspress, og dette må selvsagt motarbeides. Men hvem er det som utsetter dem for slikt press? Menn? Eller kvinnelige influensere med lepper som andenebb, fylt av restylane, rumpeimplantater og silikonpupper? Når så du sist feministene rette en pekefinger mot disse? Nei. Igjen er det patriarkatet som er ansvarlig. Selv om det ikke er menn som er flertallet av Sophie Elises følgere. Feministene er i det hele tatt svært uvillig til å rette blikket mot eget kjønn, og ta et oppgjør der. Det er mye enklere å ta mannen. I stedet for ballen. Det er kanskje derfor også de er en marginalisert gruppe uten særlig innflytelse utenfor egen menighet.

Vil du vite mer om hvordan du skriver for Midtnorsk debatt? Les mer her!

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe.