Differensen på 1 prosentpoeng er imidlertid innenfor feilmarginen på 3 prosentpoeng, påpeker nyhetsbyrået.

Målingen ble avsluttet tirsdag. Bidens ledelse har krympet siden forrige måling, som ble gjennomført helt i starten av april. Da ledet den sittende presidenten med 4 prosentpoeng på utfordrer og tidligere president Donald Trump.

Mange på gjerdet

Målingen viser at mange velger sitter på gjerdet i forkant av presidentvalget i USA 5. november. Rundt 28 prosent av de registrerte velgerne som er spurt, oppgir at de enten ikke har valgt seg en kandidat, heller mot å stemme på andre kandidater eller kanskje ikke kommer til å stemme i det hele tatt.

I målingen oppgir 8 prosent at de vil stemme på Robert Kennedy Jr. hvis han står på stemmeseddelen sammen med Biden og Trump. Kennedy er kjent som vaksinemotstander og stiller som uavhengig kandidat. En betydelig del av Kennedy-familien har imidlertid gjort det tydelig at de ikke støtter ham – men Biden.

Avgjøres trolig i noen få stater

Slike nasjonale meningsmålinger gir viktige signaler om støtten til kandidatene, men det er verdt å huske på at resultatet i noen få stater i mange tilfeller vil være utslagsgivende for sammensetning av valgkollegiet, som avgjør hvem som blir president.

Hvis personer som ikke er registrert som velgere tas med, har Trump en ledelse på 2 prosentpoeng. De som allerede har registrert seg, vil med større sannsynlighet stemme ved valget i november, ifølge Reuters.

Trump leder blant menn

Blant menn leder Trump med 41 prosent, mot Bidens 35. Blant kvinner ligger Biden foran, med 35 prosent, mot Trumps 33.

Den nettbaserte målingen omfatter svar fra 856 registrerte velgere over hele USA.